Bowers & Wilkins 800 D4

Bowers & Wilkins 800 D4: de iconische serie

Maak kennis met de nieuwe Bowers & Wilkins 800 D4 Serie. Elke nieuwe generatie van de 800 Serie Diamond markeert een mijlpaal in het verhaal van Bowers & Wilkins. Het is hun referentiepunt, hun icoon – de meest geavanceerde reeks luidsprekers die ze kunnen creëren. De 800 Serie Diamond belichaamt alles wat Bowers & Wilkins weet en alles wat ze vertegenwoordigen.

Het uitgebreide aanbod van de 800 serie omvat niet alleen vloerstaande luidsprekers, maar ook stand-mount luidsprekers. Als gepassioneerde audioliefhebber kun je hiermee genieten van het meest natuurlijke en nauwkeurige geluid in je eigen huis. Natuurlijk kun je ze eerst ervaren in de akoestisch behandelde demonstratieruimte van Staelens Hifi in Kortrijk.

Eén geluid, verschillende luidsprekers

De nieuwe 800 Serie Diamond biedt een assortiment van zeven modellen, beginnend met de tweeweg 805 D4 stand-mount luidspreker. De serie wordt aangevuld met diverse drieweg vloerstaande modellen, waaronder de 804 D4, 803 D4 en 802 D4. Als het vlaggenschip van de reeks, heeft Bowers & Wilkins het genoegen om een iconische naam opnieuw in hun productportfolio te verwelkomen: de 801 D4, die de bestaande 800 D3 vervangt. Voor een ultieme thuisbioscoopervaring biedt Bowers & Wilkins de HTM81 D4 en HTM82 D4 hoogwaardige center channel luidsprekers aan om het assortiment compleet te maken.

John Bowers zijn erfenis

John Bowers streefde ernaar om met de allereerste 801-luidspreker al zijn eerdere modellen te overtreffen en de wereld te verbazen. In de daaropvolgende decennia heeft Bowers & Wilkins voortdurend aan zijn oorspronkelijke ontwerp gewerkt om het te verbeteren. Niettemin blijven zijn passie en streven naar perfectie tot op de dag van vandaag een bron van inspiratie voor hen.

Waarom de Bowers & Wilkins 800 D4 Serie ervaren bij Staelens hifi in Kortrijk?​

Staelens hifi kortrijk - voorkant winkel

Wat de 800 D4 Serie zo bijzonder maakt

Turbine head

De aluminium Turbine Head dient als een buitengewoon stijve en inert omhulsel voor de essentiële midrange conus. Het is met grote zorg gedempt om ongewenste resonanties te elimineren. Bovendien is de Turbine Head geïsoleerd van zowel de behuizing van de lage tonen als die van de hoge tonen.

Verbeterde Matrix

Elk model in de nieuwe 800 Serie Diamond profiteert van een verbeterd Matrix Design. Met aluminium versterkte in elkaar grijpende panelen zijn de wanden van de luidsprekerbehuizing in alle richtingen verstevigd, waardoor resonanties worden verminderd en een realistischer geluidsbeeld wordt gecreëerd.

Continuum conus

Dankzij de zorgvuldig ontworpen composietconstructie worden abrupte overgangen vermeden. Zo worden de mogelijkheden van de Continuum conus optimaal benut. Het resultaat? Een meer open, neutrale weergave waarbij stemmen en instrumenten nu met nog meer precisie en transparantie worden weergegeven.

Reverse wrap behuizing

Bij het ontwerp van de optimale vorm voor de behuizing nam Bowers & Wilkins letterlijk een U-bocht. De behuizing wordt gevormd door één doorlopende curve, versterkt met een massieve aluminium ruggengraat om zo het geluid beter te verspreiden.

Biometrische ophanging

Met de nieuwe Biomimetic Suspension worden de conusprestaties, specifiek in het middengebied, gemaximaliseerd. Ten opzichte van een traditionele fabric spider wordt de verkleuring tot een minimum beperkt. Iets dat resulteert in een ongelofelijke transparantie.

De Crossover nu achterin

In de nieuwe 800 serie worden achterin geplaatste crossover-ontwerpen gebruikt, gemonteerd op stevige aluminium achterpanelen. Hierdoor worden de delicate condensatoren geïsoleerd van de invloeden van luchtdruk binnen de behuizing.

Een zes jaar lange uitdaging

De Bowers & Wilkins 800 D4 serie was een uitdagend project dat het wereldberoemde engineeringteam zes jaar heeft bezig gehouden. Hun aanpak omvatte voortdurende verbeteringen in elk afzonderlijk component en de introductie van innovatieve, eigen technologieën. Hierdoor hebben ze de fundamentele basisprincipes van de traditionele luidspreker-drive-unit opnieuw vormgegeven, met als resultaat de nieuwe, unieke en revolutionaire Biomimetic Suspension.

Elk nieuw model binnen deze reeks combineert honderden gedetailleerde verbeteringen met diverse geheel nieuwe technologieën, wat resulteert in de meest transparante, gedetailleerde en natuurlijk klinkende serie luidsprekers die Bowers & Wilkins ooit heeft voortgebracht.

Klaar om de Bowers & Wilkins 800 D4 serie zelf
te ervaren met je eigen oren?

Naast de Bowers & Wilkins 800 D4 Serie
kan je bij Staelens ook terecht voor...

Persoonlijk advies

Plaatsing

Herstellingen